Svačiny
16. 2. 2022
Hranolky ze sladkých brambor:
Suroviny:
- 1 ČL rozmarýnu
- 1/2 ČL soli
- 1 kg sladkých brambor
- 1/2 ČL mleté červené papriky
- 2 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1-2 PL kukuřičného škrobu
- 1/2 ČL česnekového koření
- Postup:
- Sladké brambory očistíme a nakrájíme je na přibližně stejné, tenčí hranolky.
- Hranolky přemístíme do velké mísy se studenou vodou a necháme je namočené po dobu 30 minut, případně i na noc.
- Následně hranolky scedíme a pořádně je osušíme pomocí utěrky.
- Přemístíme je do suché misky, kde je smícháme s olivovým olejem.
- Ve druhé, menší misce smícháme kukuřičný škrob a koření.
- Brambory rovnoměrně obalíme připravenou směsí koření a škrobu.
- Hranolky následně poklademe na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývaly.
- Batátové hranolky pečeme 20 minut při 220 stupních.
- Následně hranolky otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut dokřupava.