Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svačiny

16. 2. 2022

hranolky.jpgHranolky ze sladkých brambor:

Suroviny:

  • 1 ČL rozmarýnu
  • 1/2 ČL soli
  • 1 kg sladkých brambor
  • 1/2 ČL mleté červené papriky
  • 2 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 1-2 PL kukuřičného škrobu
  • 1/2 ČL česnekového koření
  • Postup:
  • Sladké brambory očistíme a nakrájíme je na přibližně stejné, tenčí hranolky.
  • Hranolky přemístíme do velké mísy se studenou vodou a necháme je namočené po dobu 30 minut, případně i na noc.
  • Následně hranolky scedíme a pořádně je osušíme pomocí utěrky.
  • Přemístíme je do suché misky, kde je smícháme s olivovým olejem.
  • Ve druhé, menší misce smícháme kukuřičný škrob a koření.
  • Brambory rovnoměrně obalíme připravenou směsí koření a škrobu.
  • Hranolky následně poklademe na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývaly.
  • Batátové hranolky pečeme 20 minut při 220 stupních.
  • Následně hranolky otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut dokřupava.