Dorty
Ovocný dort s jahodami
Suroviny:
na recept Ovocný dort s jahodami
Na těsto:
3 ks | vejce |
120 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
150 g | mouka polohrubá |
Na krém:
1 balení | Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka |
300 ml | mléko polotučné |
40 g | moučkový cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
70 g | máslo změklého |
Na ozdobení:
300 g | jahody |
1 balíček | Cukrárenské želé červené Dr. Oetker |
500 ml | voda |
2 - 3 PL | cukr |
Ještě potřebujeme:
dortová forma (Ø 26 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
Postup:
Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: asi 15 - 20 minut
Upečený korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme mírně zchladnout. Oddělíme okraj formy a necháme vychladnout. Vychladlý korpus položíme na podnos a přiložíme očištěný okraj formy.
Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme máslo a vanilínový cukr elektrický ručním šlehačem. Krém naneseme stejnoměrně až k okrajům na vychladlý korpus. Ozdobíme jahodami a vložíme do ledničky ztuhnout asi na 2 hodiny.
Cukrárenské želé připravíme podle návodu na obale. Necháme mírně zchladnout a nalijeme na dort. Při pokojové teplotě necháme ztuhnout. Po ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortu.