Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorty

20. 2. 2022

Ovocný dort s jahodami

Suroviny:

na recept Ovocný dort s jahodami

Na těsto:

3 ks vejce
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g mouka polohrubá

Na krém:

1 balení Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
300 ml mléko polotučné
40 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
70 g máslo změklého

Na ozdobení:

300 g jahody
1 balíček Cukrárenské želé červené Dr. Oetker
500 ml voda
2 - 3 PL cukr

Ještě potřebujeme:

  dortová forma (Ø 26 cm)
  elektrický ruční šlehač

Postup:

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 - 20 minut

2

Upečený korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme mírně zchladnout. Oddělíme okraj formy a necháme vychladnout. Vychladlý korpus položíme na podnos a přiložíme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme máslo a vanilínový cukr elektrický ručním šlehačem. Krém naneseme stejnoměrně až k okrajům na vychladlý korpus. Ozdobíme jahodami a vložíme do ledničky ztuhnout asi na 2 hodiny.

4

Cukrárenské želé připravíme podle návodu na obale. Necháme mírně zchladnout a nalijeme na dort. Při pokojové teplotě necháme ztuhnout. Po ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortuovocny-dort-s-jahodami-knhuhuih.jpg.